Международни събития

Часът на кодирането е глобално движение достигнало до десетки милиони ученици от 180+ страни. Всеки, навсякъде, може да организира Часът на кодирането. Уроците са на разположение на над 30 езика. Не е необходим предварителен опит. Възраст от 4-104.

Невероятна статистика от миналата година за Часът на кодирането. Само за една седмица:

Това беше най-бързия начин за достигне на 15 милиона потребители.
15 милиона ученици от цял свят се обучаваха в Часът на кодирането.

"Всеки ден отчитам същите резултати — 100 % ангажираност."-Нина Никълс Пири, учител

"Знаех, че това е еднократна възможност в живота."-Мариана Алзейт, 5-ти клас

Често задавани въпроси

Какво е Часът на кодирането?

Часът на кодирането е един час въведение в компютърните науки, предназначен да демитологизира програмирането и да се покаже, че всеки може да научи основите. вижте уроците ни.

Кога се провежда Часът на кодирането?

Всеки може да бъде организатор на събитие Часът на кодирането по всяко време, но цел на масовата кампания целта е десетки милиони ученици да пробват Часът на кодирането между 8 и 14 декември 2014 г. като част от Седмицата на компютърните науки и образованието . Това е един конкретен час ли е? Не. Можете да направите своя Час на кодиране по всяко време през тази седмица. (И по всяко друго време).

Защо компютърни науки?

Всеки ученик трябва да има възможност да изучава компютърни науки. Те помагат за възпитаване на умения в решаване на проблеми, логика и креативност. Когато започнат да ги изучават по- рано, учениците ще имат основа за успешна кариера в 21-ви век. Вижте повече статистика на Code.org.

Как да участвам в Часът на кодирането?

Регистрирайте Часът на кодирането тук и започнете планиране. Можете да организирате Часът на кодирането във вашето училище или във вашата общност — както и в клуб по извънкласни занимания, с нестопанска цел или на работното място. Или просто го опитайте сами през декември. 8-ми наближава.

Кой стои зад Часът на кодирането?

Часът на кодирането е организиран от Code.org с нестопанска цел, посветен на разширяване използването и изучаването на компютърни науки в повече училища, както и увеличаване броя на жените, занимаващи се с програмиране. Безпрецедентен брой партньори са се обединили в подкрепа на Часът на кодирането — включително Microsoft, Apple, Amazon, момчета и момичета от Клуб Америка и College Board.

Аз не умея да програмирам. Може ли все пак да регистрирам събитие?

Разбира се. Дейностите в Часът на кодирането са самонасочващи. Всичко, което трябва да направите е да пробвате нашите текущи уроции да изберете тези, които ще са ви необходими в рамките на вашият Час — ние ще се погрижим за останалото. Ние сме подготвили варианти за всяка възраст и ниво на опит, от детската градина и нагоре. Започнете да планирате вашето събитие като прочетете нашите съвети.

Трябва ли компютър за всеки участник?

Не. Имаме уроци в Часът на кодирането, които работят на компютри, смартфони, таблетки и някои, които не изискват компютър! Можете да се присъедините, където и да сте, с каквото имате. Ето няколко възможности:
  • Работа по двойки,. Изследванията показват, че учениците учат най-добре програмирането когато са по двойки, споделят компютъра и работят заедно. Насърчете вашите ученици да се разделят на двойки.
  • Използвайте мултимедиен проектор и екран. Ако имате проектор и екран, свързани към компютър с интернет връзка, направете Часът на кодирането с цялата си група. Гледайте видео клиповете заедно и нека учениците се редуват в решаването на пъзели или в отговарянето на въпроси.
  • Опитайте ънплъгд уроците. Ние предлагаме уроци, които не изискват компютър.

Аз съм от Bulgaria. Как да участвам в международен план?

Всеки може да организира Часът на кодирането събитие, навсякъде по света. Миналата година, учениците по целия свят се присъединиха заедно за Часът на кодирането. Научете повече тук.

Как да направя урок за Часът на кодирането?

Ако сте заинтересувани да станете наш партньор в създаването на уроци, вижте нашите указания и инструкции. Бихме искали да има разнообразие от възможности за ангажиране, но основната цел е да се оптимизира опитът на учениците и учителите, за които компютърните науки са новост.

Учениците трябва да влезнат с акаунт?

Не. Абсолютно не е необходима регистрация и не се изисква такава за учениците, които пробват Часът на кодирането. Повечето от следващите курсове изискват създаване на акаунт за да се следи напредъка на ученика.

Къде са уроците с Анна и Елза?

Те сега са публикувани на Code.org/learn. Надяваме се да се забавлявате с тях!

Коя от дейностите трябва да направя с учениците от училище?

За всички възрасти препоръчваме да опитате един от начинаещите уроци на Code.org/learn за да започнете,подходящ урок е този, с ядосаните птици или с Анна и Елза. Гимназиалните ученици трябва да могат да приключат един от тях за поне 30 минути и след това да опитат уроците за по-напреднали в JavaScript, като KhanAcademy или CodeHS.

Аз ще използвам Scratch за Часът на кодирането, но какво става, ако учениците ми работят на iPad, а не на лаптопи?

Scratch не е предвиден за таблетки. Ако учениците са малки, те могат да използват ScratchJR iPad приложението (за не можещи да четат). Ако погледнете в ръководството на Code.org/learn, можете да намерите и други уроци, които работят на iPad - от Code.org, Tynker, Lightbot или CodeSpark.


No comments:

Post a Comment